Verstoppingen

Riool werk

Afvoer verstopt? Een verstopte afvoer komt niet vaak voor, maar kan toch voor veel overlast zorgen. Het water dat niet weg kan lopen zorgt samen met afvalresten voor nare luchtjes. Daarnaast kunnen de gootsteen, wasbak, douche of bad even niet meer gebruikt worden zonder een overstroming of lek te riskeren. Sommige verstoppingen zijn eenvoudig zelf te voorkomen of te verhelpen, voor andere verstopte afvoeren kunt u het beste professionele hulp inschakelen. Hier volgt in ieder geval wat informatie en enkele tips om u te helpen bij situaties die kunnen voorkomen met betrekking tot een verstopte afvoer.

Totaal verstopte afvoer? Totale verstoppingen zijn lastig om zelf op te lossen, u kunt hiervoor het beste de loodgieter inschakelen. In deze gevallen hebben meerdere afvoeren moeite met het weg laten lopen van water en is het moeilijk om vast te stellen waar het probleem zich precies bevindt. De verstopte afvoer zou ook veroorzaakt kunnen worden door een verstopping in de gemeentelijke riolering.

Lokaal verstopte afvoer? Vaak zijn lokaal verstopte afvoeren zelf te ontstoppen. De meest voorkomende gevallen betreffen een verstopte keukengootsteen, een verstopte wastafel, een verstopt doucheputje of een verstopt ligbad. Zowel de gootsteen, de afwasmachine en de wastafel beschikken over een sifon onder de afvoer. Omdat een sifon vuil en etensresten verzamelt, kunt u het beste deze loshalen en het aanwezige vuil verwijderen. Daarnaast kunt u het zeefje in de gootsteen en de wasbak verwijderen door middel van een schroevendraaier om te kijken of daar een ophoping van vuil zit. Ook kunt u proberen een lang voorwerp door de leiding te halen om vastzittende resten te verwijderen. Nadat u de voorgaande handelingen heeft verricht zou u gebruik kunnen maken van een rubberen ontstopper, zodat de overgebleven afvalresten los komen. Vervolgens behandelt u de afvoer met azijn en soda opgelost worden in kokend water. Dit mengsel giet u door de verstopte afvoer, welke u hierna afsluit en een half uur laat rusten. Afsluitend spoelt u de afvoer door met kokend water.

Verstoppingen in de afvoer van een douche of ligbad vertonen gelijkenissen met de voorgaande beschrijving. Een groot verschil is hier echter dat deze niet over een sifon beschikken. In beide gevallen kan het rooster of zeefje losgeschroefd worden om overtollig vuil te verwijderen. Door een douchekop op de afvoer te plaatsen kunt u vervolgens proberen vuil weg te spoelen. Ook hier kunt u met een lang voorwerp overige resten loshalen. Uiteindelijk kan een rubberen ontstopper van pas komen om vastzittende delen los te maken. Maak ten slotte gebruik van bovenstaande behandeling met azijn en water.

Heeft u nog steeds last van de verstopping? Schakel dan de hulp van een loodgieter in. Met behulp van professioneel gereedschap en technische kennis kan de loodgieter u helpen met uw verstopte afvoer. Zeker in het geval van een totaal verstopte afvoer doet u er goed aan professionele hulp in te schakelen. U kunt bij ons altijd een vrijblijvende en kostelose offerte opvragen!

Riool ontstoppen? ACUUT Loodgieters is specialist in riool ontstoppen. Wij kunnen in principe ieder riool reinigen en ontstoppen zonder de riolering aan te tasten. Zo bent u verzekerd van een schoon en gezond rioleringssysteem. Omdat het relevant kan zijn waardoor het riool verstopt is, hebben wij als ervaren en gecertificeerd ontstoppingsbedrijf alle middelen om te achterhalen waarom uw riool verstopt zit.

Contact

Tarieven

Prijs per uur inclusief BTW